Våra dotterbolag

Rundvirke Industrier består av fem träindustrier från Södra Dalarna till Mellersta Norrland.

Rundvirke Skog

Koncernens råvarubolag Rundvirke Skog startades år 1987 och har tills idag vuxit till ca 40 medarbetare som försörjer alla våra industrier med den råvara de behöver. Den mesta råvara som går in i våra industrier är diverse specialsortiment som handplockas från skogen för rätt applikation. De volymer av andra sortiment som inte går till vår egen verksamhet säljs till lokala aktörer där vi är verksamma.

Rundvirke Skog

Rundvirke Poles & Impregna

Rundvirke Poles säljer ledningsstolpar och sliprar med en stor andel på Sverige, Norge, Storbritannien och Nordafrika. Stolparna tillverkas av senvuxen svensk kvalitetsfura som noggrant valts ut enligt hårt ställda krav som garanterar dessa höga kvalitet och hållbarhet. När många år har gått och stolparna eller sliprarna är uttjänta så tar vi hand om återanvändning och återvinning på bästa miljövänliga sätt. Vi har också jourverksamhet dygnet runt för akuta fall som vid naturkatastrofer och är väl rustade med ett lager om ca 150 000 stolpar för omgående leverans.

Rundvirke Poles

Octowood

Octowood säljer åttakantiga stängselstolpar för jordbruksändamål där hästnäringen är det största segmentet. Industrin etablerades i Kälarne i östra Jämtland 1997 och råvaran kommer från utvalda avverkningar i våra långsamt växande skogar. Råvaran hämtas i mellersta Norrland där de naturgivna betingelserna ger en optimal förutsättning för en bra produkt. Stolparnas form har många fördelar som exempelvis en enklare och mer kostnadseffektiv logistik samt plana ytor för våra kunder att montera plankor mot.

Octowood

AB Rundvirke

AB Rundvirke förädlar stamblock och grovtimmer till högkvalitativt fönster- och snickerivirke. Bolaget grundades 1945 och har idag lång erfarenhet av förädling av stamblock. Sågverket ligger i Marmaverken, strax väster om Söderhamn i Hälsingland. Detta råvaruområde är optimalt för produktion av högkvalitativt fönstervirke med hög kärnvedsandel och täta årsringar. Råvaran som håller rätt kvalitet märks redan ute i skogen av certifierad personal vilket säkerställer att våra kunder får rätt kvalitet och att vi kan hålla en effektiv produktionsprocess.

AB Rundvirke

Rundvirke Komponent

Rundvirke Komponent tillverkar högkvalitativa limmade och fingerskarvade ämnen till fönster och dörrar. Bolaget startades 1993 och har sedan dess kontinuerligt vuxit och investerat i nya maskiner och expanderat till större och mer moderna lokaler. Rundvirke Komponent är lokaliserat i Edsbyn som har en lång tradition inom träindustri och fönstertillverkning. Försäljningen går mestadels till Danmark, Sverige och Norge.

Rundvirke Komponent

Östanåsågen

Östanåsågen är koncernens äldsta dotterbolag och startades 1895 men kom in i Rundvirke Industrier år 2016. Industrin ligger strax utanför Edsbyn i Hälsingland, ett perfekt råvaruområde för ett sågverk som sågar både tall och gran med hög kvalitet. Sedan Östanåsågen kom med i Rundvirke Industrier har samarbetet ökat med övriga dotterbolag i Hälsingland vilket förbättrat vår effektivitet och stabilitet för verksamheten. Bolaget levererar mycket trävaror till Sverige, Nordafrika och Centraleuropa.

Östanåsågen