26 november 2021

Kvalificerad ekonom

Rundvirke i Hälsingland söker kvalificerad ekonom

Motiveras du av att ha en betydelsefull roll på ett svenskt och framgångsrikt företag? Är du på jakt efter ett riktigt intressant jobb? Vi på Rundvirke i Hälsingland expanderar och behöver just nu förstärka vår ekonomiavdelning och söker dig som vill ta ett stort ansvar och långsiktigt vill vara med och utveckla våra verksamheter. Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

AB Rundvirke med tre produktionsställen i Hälsingland omsätter ca 400 MSEK och är ett dotterbolag till Rundvirke Industrier som är Sveriges största specialvirkeskoncern. Koncernen präglas av ett högt kvalitetstänkande från råvaruanskaffning till försäljning. Rundvirke Skog förser koncernens industrier med råvara, AB Rundvirke i Marmaverken försågar kvalitetsvirke till massiva fönsterämnen, AT-Träkomponent i Edsbyn tillverkar limmade fönsterämnen, Octowood AB som även tillverkar småstolpar för lantbruksändamål samt Östanåsågen i Edsbyn som sågar konventionella varor. Rundvirke Poles är ett dotterbolag till Rundvirke Industrier som producerar och säljer telefon- och kraftledningsstolpar i impregnerat trä till kunder huvudsakligen inom EMEA området.

Arbetsbeskrivning

Som ekonom hos oss kommer du arbeta brett inom ekonomiområdet med det mesta från löpande bokföring till budget och bokslutsarbete. Mer specifikt kommer du också att arbeta med

  • kund- och leverantörsfakturahantering
  • momsdeklarationer och periodisk sammanställning
  • avstämningar och periodiseringar
  • budget och uppföljning
  • valutakursdifferenser
  • projekthantering
  • Statistik och övrig rapportering
  • systemunderhåll, avtalsadministration och viss inköpshantering

Du rapporterar till VD och har ett nära samarbete med övriga ekonomer och koncernens CFO. Tjänsten är placerad i Marmaverken utanför Söderhamn.

Känner du dig lockad av utmaningen?

Vem söker vi?

Vi söker i första hand dig som har gedigen erfarenhet av redovisning, bokslutsarbete, verksamhetsstyrning och ekonomirapportering i tillverkande företag, men vi är också intresserad av dig som inte har kommit så långt i din karriär som ekonom. Du bör ha en ekonomiutbildning på högskolenivå eller ha förvärvat motsvarande kunskaper genom gedigen erfarenhet från ekonomiarbete. Du har ett resultatinriktat förhållningssätt och är en god kommunikatör. Som person är du strukturerad, handlingskraftig och social. I övrigt är det meriterande om du har arbetat med ekonomi på ett bolag med motsvarade storlek och gärna inom en koncern i vår bransch.

Sök tjänsten nu!

I den här rekryteringen samarbetar Rundvirke med Jefferson Wells och vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Pär Gårdbro på telefonnummer: 070 – 268 80 76 eller via e-post: par.gardbro@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att höra från dig!