20 maj 2021

Virkesinköpare Södra Dalarna

Vi söker en affärsdriven virkesinköpare som vill vara med och utveckla vår köpverksamhet!

Om jobbet

Som Virkesinköpare på Rundvirke Skog ansvarar du för inköp av virkesråvara från privata skogsägare i ditt tilldelade marknadsområde, där en betydande del innebär att optimera uttaget av specialsortiment i dina affärer. Ditt uppdrag omfattar hela kedjan från bearbetning av marknaden till genomförande, fältplanering och redovisning av uppdragen. Arbetet är självständigt med möjlighet att själv planera dina arbetsdagar, med ständigt närvarande stöd av kollegor och ledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Marknadsbearbetning i din geografi, ta initiativ till kontakt med skogsägare, ge skoglig rådgivning och köpa virkesråvara i form av avverkningsrätter är dina huvudsakliga arbetsuppgifter. Utöver detta innebär uppdraget:

  • Löpande dialog med virkesleverantörer och entreprenörer
  • Skoglig bedömning och kalkylering av ekonomiska utfall 
  • Traktplanering av avverkningsrätter och skogsvårdsuppdrag
  • Administrativ hantering av dina affärer
  • Löpande arbete och ajourhållning i operativa IT- och GIS-system

Kompetens

Vi söker människor som älskar att göra affärer! Du ha en förmåga att skapa goda affärer för såväl Rundvirke Skog som för skogsägaren. För att lyckas med det tror vi förutom affärsmässigt driv att du har ett stort intresse för människor och en social förmåga att bygga långsiktiga relationer och nätverk i de bygder du verkar. Du är förtroendeingivande, kommunikativ, självständig, engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Din skogliga kompetens kan du ha tillgodosett dig genom utbildning eller på annat sätt. Du bör ha kunskap och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel. Meriterande är tidigare arbete med planläggning, skogstaxering och virkesköp. B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett självständigt jobb i en privatägd koncern med korta beslutsvägar och engagerade kollegor. Tjänsten som virkesköpare ger dig möjlighet att arbeta i skogen i ett ansvarsfullt och fritt arbete, där vi tillsammans verkar för en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och utvecklande arbetsliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Stationering

Något av våra kontor i Södra Dalarna

Vill du veta mer?

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av
Regionchef Magdalena Olsson
073-3866432
 magdalena.olsson@rundvirkeskog.se

Facklig kontakt är för Ledarna,
Håkan Semb
070-2053115
hakan.semb@rundvirkeskog.se

Om Rundvirke Skog

Rundvirke Skog AB ingår i Sveriges största specialvirkeskoncern – Rundvirke Industrier AB. Rundvirke Skog förser bolagen inom koncernen med högkvalitativ råvara som förädlas i produktionsenheterna i Dalarna, Hälsingland och Jämtland. Koncernen präglas av ett högt kvalitetsfokus från råvaruanskaffning till försäljning. Läs gärna mer på www.rundvirkeskog.se

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 11e juni 2021 till magdalena.olsson@rundvirkeskog.se

Rundvirke skog AB
Box 6
826 66 Marmaverken
Tel: 0270 20 27 00